Lezing Roel Slabbers & Jurgen Bey

Lezingen

Lezing Roel Slabbers & Jurgen Bey

Door: Petra Starink | 07-07-2016

Roel Slabbers van onderzoek en ontwerpbureau De Nieuwe Context en Jurgen Bey, mede-oprichter van Studio Makking & Bey geven 14 juli bij Bureau Europa in Maastricht een lezing over het ontwerpend onderzoek Inter-Esse, waarmee Roel Slabbers de BNI prijs 2015 won.

Overgangen in de architectuur

Tijdens de lezing geeft Roel Slabbers een toelichting op zijn afstudeerproject Inter-Esse. Zijn ontwerp is te beschouwen als een onderzoek naar overgangen in de architectuur: overgangen als binnen-buiten, boven-beneden en privé-publiek. Het onderzoek bevraagt welke nieuwe woonvorm gestalte kan geven aan meer gevarieerde typen huishoudens, dan de eengezinswoningen aan de Mergelweg, een straat in een stadsdeel dat grenst aan het landschap. Door diverse ruimtelijke interventies in de overgangsruimtes zoals de trap, de gang en de hal wordt uit de te kleine arbeiderswoning een open en gemoedelijk woonhuis gereconstrueerd.

Jurgen Bey, mede oprichter van Studio Makking & Bey en directeur van het Sandberg Instituut licht als voorzitter van de BNI jury toe waarom werd gekozen voor het ontwerp van Slabbers. Daarnaast deelt hij zijn perspectief op de transformatie opgave in het interieur.

In ArchitectuurNL nummer 1 van 2016 is in de rubriek master among masters een uitgebreid artikel over Roel Slabbers gepubliceerd.

Datum: 14 juli, 20.00- 22.00 uur
Locatie: Bureau Europa, Maastricht
De toegang is gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.