Francine Houben over ontwerpen bibliotheken

Lezingen

Francine Houben over ontwerpen bibliotheken

Door: Petra Starink | 06-02-2018

Architect Francine Houben is op 19 februari te gast in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) daar vertelt zij over haar ontwerpen voor bibliotheken en de nieuwe functies die bibliotheken hebben. De lezing wordt gehouden in het kader van de lezingenreeks Uit de Kunst van het KNAW waar leden van de Akademie van Kunsten vertellen over hun werk.

Ontwerpen van bibliotheken

Francine Houben is creatief directeur van architectenbureau Mecanoo. Momenteel werkt zij aan de renovatie van de new York Public Library. Eerder ontwierp zij de bibliotheek van de Technische Universiteit van delft en de Library of Birmingham.

Kathedralen van deze tijd

Voor Houben is een bibliotheek meer dan een huis voor boeken; het zijn de ‘kathedralen van onze tijd’ waar mensen samenkomen op zoek naar kennis, ontwikkeling en ontmoeting. “Het idee van een bibliotheek als investering in het menselijke kapitaal van de stad, dat vind ik inspirerend.”

Francine Houben wordt geïnterviewd door Andrea van Pol. De lezing vindt plaats op 19 februari van 19.00-21.00 uur in Centrale OBA, zevende etage, Oosterdokskade 143, Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.