Maak van een koud garagegebouw een warm en modern kantoorgebouw. Dat was de opgave voor architectenbureau Rijnboutt voor de transformatie van het Citroën Noordgebouw in Amsterdam. De garage hoort tot een ensemble van 5 gebouwen aan het Stadionplein, allemaal ontworpen door architect Jan Wils. Frederik Vermeesch, architect en partner bij Rijnboutt vertelt op 10 oktober op de Academie van Bouwkunst aan de hand van een aantal centrale thema’s wat er kwam kijken bij de herbestemming van dit rijksmonument. De avond wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in het kader van de 1Lectures.
Architect Frederik Vermeesch
Frederik Vermeesch, architect partner bij Rijnboutt, is geïnteresseerd in de verscheidenheid aan programma die de stad te bieden heeft. Het faciliteren van dat programma, in vormgeving en gebruikservaring, beschouwt hij als zijn primaire taak. In eerste instantie gaat het hem daarbij niet om de gebouwde objecten zelf, maar om de interactie van het gebouw met zijn omgeving, om de stedelijke samenhang en context waarbinnen gebouwen hun betekenis krijgen.
Herbestemming rijksmonumenten
Zijn interesse vertaalt zich in een breed portfolio op verschillende schaalniveaus. De herbestemming van rijksmonumenten zoals het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht, en het Citroën noordgebouw behoren tot de blikvangers. Dit geldt ook voor publieke gebouwen als het Gelderlandplein en Hudson’s Bay in Amsterdam
1Lectures | Citroën Noordgebouw. Het herijken van een icoon | Frederik Vermeesch
Datum: donderdag 10 oktober 2019
Tijd: 20.00 uur aanvang
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213
Voertaal: Engels
Tickets: €7,50,- | Hier verkrijgbaar
Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben op vertoon van hun studentenkaart gratis toegang.
Foto: Luuk Kramer
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.