Glas in architectuur

Lezingen

Glas in architectuur

Door: Petra Starink | 15-03-2016

James O’Callaghan is bekend als autoriteit op het gebied van constructief glas en bekend van de glasconstructies voor de Apple Stores.  Aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft is hij momenteel Visiting Professor. Op maandag 21 maart geeft hij een lunchlezing “Beyond the limits of Glass in Architecture”. De lezing is voor iedereen toegankelijk.

James O’Callaghan is mede-oprichter van het bouwtechniek-ontwerpbureau Eckersley O’Callaghan. Zijn diepgaande interesse in het ontwerpen met glas heeft geleid tot de betrokkenheid van zijn bureau bij veel bekroonde glas projecten over de gehele wereld. Als Visiting Professor aan de faculteit zal O’Callaghan diverse vakken bijstaan, deelnemen aan onderzoek en workshops en lezingen geven.

De faculteit Bouwkunde trekt met het Visiting Professors programma nationaal en internationaal gerenommeerde ontwerpers en onderzoekers aan. Zij dragen met hun visies en netwerken bij aan de vernieuwing van het onderwijs en onderzoek. Voor James O’Callaghan waren ondermeer de architecten van Atelier Bow-Wow, en Antonio Cruz en Antonio Ortiz te gast.

Lezing “Beyond the limits of Glass in Architecture”
maandag 21 maart
Van 12.30 -13.30 Faculteit Bouwkunde
Zaal: Oostserre
Julianalaan 134, Delft

Foto: Apple Zorlu, Istanbul

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.