Groen wonen in hoge dichtheid

Lezingen

Groen wonen in hoge dichtheid

Door: Petra Starink | 12-02-2019

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op 20 februari een lezing over groen wonen in hoge dichtheid. In Zoetermeer is er veel ruimte voor groen. Kan het karakter versterkt worden nu de stad verder groeit?

Dick van Gameren en Harald Mooij ( Woningbouw-architectuur TU Delft) laten voorbeelden zien voor groen wonen in hoge dichtheid. Peter Boelhouwer (Hoogleraar Volkshuisvesting TU Delft) vertelt over trends op de woningmarkt en over de woningbehoefte in Zoetermeer.

Hoogbouw?

In de groeikern periode werd de hoge woningdichtheid gerealiseerd met galerijflats, later werd geëxperimenteerd met woondekken. Nu rijst de vraag welke woonmilieus het beste passen bij de huidige vraag. Bij verdichting wordt er al snel over hoogbouw gesproken. Maar er zijn daarnaast nog andere aantrekkelijke manieren om veel woningen op een klein grondoppervlak te bouwen, ook in combinatie met groen.

Wat voor soort woningen?

Nieuwe woningen zijn nodig omdat er meer vraag is naar woningen dan het aanbod. De gemeente zet in op jonge starters en ouderen. Aan wat voor soort woningen en woonomgeving hebben zij behoefte? Moeten de buurten meer gemengd worden met werken, zorg en ontmoetingsplekken?

Lezing Groen wonen in hoge dichtheid

De stadslezing Groen wonen in hoge dichtheid wordt gehouden op 20 februari om 19.00 uur tot 21.00 uur. Locatie is het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. Aanmelden voor de lezing kan hier

Fotografie: Lindy Schuin INDYMAH

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.