Heldere lijn van Mien Ruys

Heldere lijn van Mien Ruys

Lezingen
Door: Petra Starink | 06-03-2017

In het najaar verschijnt het boek ‘Zoeken naar de heldere lijn, Mien Ruys, tuinarchitect 1904-1999. Op 12 maart komt Leo den Dulk in het Van Eesterenmuseum hierover vertellen. Leo den Dulk onderzoekt, publiceert en geeft lezingen over de geschiedenis van tuin- en landschapsarchitectuur.

Ingebed in historische ontwikkelingen

Hoe Mien Ruys zich ontwikkelde, zich onderscheidde van tijdgenoten en hoe haar werk is ingebed in de historische ontwikkelingen, vormt het onderwerp van het boek. Auteur Leo den Dulk gebruikt deels gebaseerd op haar dagboeken, ruime aandacht aan haar persoonlijke leven, hoe ontwikkelde zij zich, hoe onderscheidde zij zich van tijdgenoten, en hoe is haar werk ingebed in de historische ontwikkelingen­­­.

Mien Ruys is een van de meest vooraanstaande Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten die in de 20ste eeuw in brede kring bekendheid genoot. In het buitenland wordt zij gezien als een van de belangrijke vertegenwoordigers van de moderne stroming in de tuin- en landschapsarchitectuur. In de Amsterdamse tuinsteden was én is haar werk in het straatbeeld terug te zien.

Buro Mien Ruys

Buro Mien Ruys Mien Ruys verplaatste kort voor de oorlog haar ontwerpbureau naar Amsterdam. Vanaf de jaren 70 werd het bureau uitgebreid. Het team van Buro Mien Ruys bestaat uit tuin- en landschapsarchitecten, een beplantingsdeskundige en een technicus en opereert vanuit de inspiratiebron Mien Ruys.

Expositie Tuinsteden

Tot eind maart is de expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ in het Van Eesterenmuseum te zien, waarbij wordt ingegaan op onder andere het gedachtengoed en de tuinen van Mien Ruys.

Bezoekersinformatie
Lezing zondag 12 maart door Leo den Dulk
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer. Kosten: € 5,00

Beeld: Van Eesterenmuseum, Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.