Houtconstructies in architectuur

Lezingen

Houtconstructies in architectuur

Door: Petra Starink | 10-06-2020

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op 23 juni een digitale lezing over houtconstructies in architectuur. Kathrin Hanf van SeARCH architecture and urban planning laat zien hoe met hout gebouwen ontworpen en gebouwd kunnen worden.

Lees ook:

Hotel Jakarta

SeARCH ontwierp het bijzondere Hotel Jakarta in Amsterdam. De 30 meter hoge constructie en de afwerking is grotendeels van hout. Ook maakten zij scholen die bestaan uit innovatieve geprefabriceerde houten modules, waardoor het gebouw in heel korte tijd gebouwd kan worden.

Houten woningen Zoetermeer

In Zoetermeer werden rond 1980 al een aantal interessante houten woningen gebouwd. Bijvoorbeeld in de wijk Seghwaert de houtskeletbouw woningen aan het Wingerdpark. Voorafgaand aan het verhaal van Kathrin Hanf worden een paar karakteristieke voorbeelden getoond.

De online lezing wordt aangeboden door ArchitectuurPunt in samenwerking met de bibliotheek en de gemeente Zoetermeer. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging met uitleg en een link voor deelname. De lezing begint op 23 juni om 19.00 uur tot 20.30.

Lees ook:

Houtconstructies in architectuur
Hotel Jakarta. Foto: SeARCH
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.