Lezing De vitale stad

Lezingen

Lezing De vitale stad

Door: Petra Starink | 11-03-2019

Hans Goverde, partner architect van Kraaijvanger Architects geeft op 19 maart een lezing in Theater De Vest in Alkmaar over De vitale stad. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA).

Stadskantoor Venlo

De stad leeft. Mensen veranderen en de stad verandert mee. Wij willen dat mensen gelukkiger leven. Ontwerpers creëren hiervoor ruimtes. Er wordt zorgvuldig omgegaan met grondstoffen door circulair te ontwerpen en bouwen. Voorbeeld is het Cradle-to-Cradle ontwerp voor Stadskantoor Venlo.

Duurzaamheid en identiteit

Architectuur en stedenbouw hebben effect op langere termijn en ondersteunen de vitaliteit van een stad door de juiste condities te scheppen, te ordenen en te inspireren. Verschillende mensen, functies, plekken en gebouwen bestaan dicht bij elkaar. Goede ontwerpen hebben de veerkracht om de diversiteit van voortdurend veranderende behoeftes en activiteiten te huisvesten. Met duurzaamheid, schoonheid, sociaal contact, betekenis en identiteit als belangrijke factoren maak je de Vitale Stad.

Hans Goverde van Kraaijvanger Architects

Hans Goverde is partner architect van Kraaijvanger Architects uit Rotterdam. Het ideaal van Kraaijvanger is een gebouw dat energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. Het meest recente werk betreft het Stadskantoor Venlo, een Cradle2Cradle ontwerp dat gericht is op de gezondheid van gebruikers en omgeving. Andere actuele projecten zijn het woongebouw de Binck in Den Haag, Spieghelstraat Alkmaar en Lapis Lazuli Heerhugowaard.

Lezing de vitale stad

Lezing de Vitale Stad
Dinsdag 19 maart 2019
20.00 uur.
Pleinzaal, Theater de Veste, Alkmaar
Toegang is € 5,-
Meer informatie is te vinden op de site van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar

Beeld: AIA Alkmaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.