Lezing landschapsarchitectuur in Schunck

Lezing landschapsarchitectuur in Schunck

Lezingen
Door: Petra Starink | 15-09-2021

In het kader van de expositie Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In search of Sharawadgi geven Peter Veenstra en Laura Ekasetya op 22 en 23 september in het auditorium van Schunck Glaspaleis in Heerlen een lezing over landschapsarchitectuur.

Lezing Landscape works

De lezing Landscape Works geeft een kijkje in de keuken van landschapsarchitectuur. Tijdens de lezing vertelt Laura Ekasetya, voormalig hoofd Horticulture van de Lurie Gardens in Chicago over haar samenwerking met Piet Oudolf tijdens de realisatie van de Lurie Gardens in Chicago. Binnen die samenwerking stond de vraag centraal hoe tuinen op lange termijn een succes kunnen blijven en welke rol mensen uit de gemeenschap daarin spelen. Het betrekken van lokale bevolking bij projecten als deze is een belangrijk en actueel thema binnen de landschapsarchitectuur.

LOLA Landscape Architects

Peter Veenstra is landschapsarchitect en medeoprichter van LOLA Landscape Architects. Aan de hand van voorbeelden van projecten gaat Veenstra tijdens de lezing in op de werkwijze en visie van het bedrijf. Ook vertelt hij over de samenwerking met Piet Oudolf tijdens het project in de kasteeltuin van Etzenrade en het verhaal en idee achter de expositie.

Expositie In Search of Sharawadgi 

De expositie In Search of Sharawadgi brengt de ideeën en dromen van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects samen. Piet en LOLA vonden in elkaar de perfecte metgezel om hun ideeën te realiseren. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. De expositie toont het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. De tentoonstelling is nog t/m 17 oktober te zien.

De lezing wordt vanwege de geldende coronamaatregelen zowel op 22 als op 23 september gehouden, om 19.30 uur. Tickets zijn nu te koop via schunck.nl

Park Vijversburg Tietjerk. Fotografie: Iwan Baan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.