Lezing over opkomst nieuwe woonvormen

Lezing over opkomst nieuwe woonvormen

Lezingen
Door: Petra Starink | 14-09-2021

Woensdag 22 september geeft Jan Nico Wigboldus van Bureau Stedelijke Planning, een lezing over “Opkomst van nieuwe woonvormen in Nederland”. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar en vindt plaats in de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest te Alkmaar. 

Anders wonen

Steeds meer Nederlanders willen anders wonen dan in een gangbaar rijtjeshuis of appartement. Dit leidt tot het ontstaan van nieuwe woonvormen. Je kunt denken aan een Tiny House. Het is echter veel breder dan dat. Wat zijn deze nieuwe woonvormen? Wat zijn de belangrijkste aanleidingen voor de opkomst ervan en wie willen er in wonen? Jan Nico Wigboldus gaat in zijn lezing in op deze vragen en geeft een beeldend overzicht van nieuwe woonvormen. Ook gaat hij graag met de deelnemers in gesprek over kansen en mogelijkheden voor nieuwe woonvormen in de regio Alkmaar.

Lezing door Jan Nico Wigboldus

Jan Nico Wigboldus is Managing consultant Wonen bij Bureau Stedelijke Planning B.V. Hij werkt met zijn team in opdracht van publieke en private partijen aan strategische woonvraagstukken. Hiervoor was hij manager Wonen bij de gemeente Utrecht. Eerder werkte hij hier als bestuursadviseur, strategisch beleidsadviseur en project- en procesmanager aan uiteenlopende maatschappelijk en bestuurlijke complexe vraagstukken. Hij begon zijn loopbaan als adviseur en projectleider bij DHV, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lezing opkomst nieuwe woonvormen in Nederland

Woensdag 22 september 2021 om 20.00 uur.
De lezing vindt plaats in de Pleinzaal, TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

Fotografie: AIA Alkmaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.