Lezing Ronald Rietveld RAAAF

Lezingen

Lezing Ronald Rietveld RAAAF

Door: Petra Starink | 29-05-2019

Ronald Rietveld van studio RAAAF geeft op 13 juni bij CASA de lezing ‘Totaal Interventies’. Deze lezing wordt gegeven in het kader van het jaarthema NUTOPIA.

Ronald Rietveld

Architect Ronald Rietveld startte samen met zijn broer Erik in 2006 de multidisciplinaire en experimentele ontwerpstudio RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances). Kunstopdrachten bepalen het merendeel van het werk van de ontwerpstudio. RAAAF opereert succesvol op het snijvlak van kunst, architectuur en filosofie en sleepte het afgelopen decennium veel onderscheidingen in de wacht, waaronder de European Prize of Architecture 2017, The Great Indoors Award 2015, en New Talent 2015 (Metropolis Magazine NYC).

Pleidooi voor meer experiment

RAAAF’s werk is wereldwijd tentoongesteld op kunst- en architectuurbiënnales zoals die van Venetië, Istanbul, en São Paulo. Rietveld was curator van de iconische Nederlandse inzending Vacant NL voor de biënnale van Venetië 2010. Bekende projecten van de studio zijn de doorgesneden ‘Bunker 599’, een kolossale palenstad onder het aardoppervlak en het recent gerealiseerde ‘Deltawerk //’. In zijn lezing zal Rietveld ingaan op de werkwijze en ideeën achter hun Totaal Interventies en houdt hij een pleidooi voor meer experiment.

Lezing Ronald Rietveld RAAAF
13 juni 2019
CASA, Showroom Arnhem, Langstraat 20 
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis

Nutopia

NUTOPIA! Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het Bauhaus gaat CASA in 2019 op zoek naar experiment, innovatie en idealisme in de architectuur anno nu.

Foto: Martin Wengelaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.