Lezing Zwitserse betonarchitectuur

Lezingen

Lezing Zwitserse betonarchitectuur

Door: Petra Starink | 17-10-2016

De Technische Universiteit Eindhoven is gastheer van het Tektoniek-eindevenement van het seminar ‘Swiss Concreteness’. Wim Eckert van het Zwitserse architectenbureau E2A (Zürich) geeft in zijn keynote lezing in Filmhuis De Zwarte Doos op donderdag 27 oktober een inkijk in de Zwitserse betonarchitectuur.

Materiaal beton

Het avondprogramma begint met presentaties van de studenten die deelnamen aan het seminar. Zij hebben onderzoek gedaan wat het inhoudt om architectonisch te ontwerpen, startend vanuit het materiaal beton. Naast een theoretische analyse van het werk van E2A en Zwitsers betonvakmanschap, hebben ze ervaring opgedaan met het zelf ontwerpen en maken van betonnen modellen (kolommen die voor 60% ‘open’ zijn). Deze modellen zijn uiteindelijk ook weer gebroken! Op deze wijze hebben de studenten het voorspelde constructieve gedrag kunnen vergelijken met het daadwerkelijke.

Constructieve capaciteit

Uitdaging was om een constructie te maken waarin de constructieve capaciteit van het materiaal is geoptimaliseerd. Het maak- en breekproces is op video vastgelegd en wordt 27 oktober getoond. Wim Eckert heeft in dit proces de studenten gevolgd en wegwijs geboden.

Het Tektoniek-evenement ‘Swiss Concreteness’ is gratis toegankelijk voor iedereen.  Aanmelding via het aanmeldingsformulier is verplicht.

Tektoniek – kennisnetwerk architectuur in beton is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.
Foto: Tektoniek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.