NEXT Architects over architectuur die verbindt

NEXT Architects over architectuur die verbindt

Lezingen
Door: Petra Starink | 04-10-2017

De Internationale Architectuur Biënnale in Buenos Aires is het grootste architectuur-event in Zuid-Amerika en wordt gehouden van van 9 tot 13 oktober 2017. Het tweejaarlijkse event functioneert als ontmoetingsplek tussen architecten in Latijns-Amerika en als verbinding tussen dit continent en de rest van de wereld. Marijn Schenk, founding partner NEXT architects spreekt over één van de speerpunten van de Nederlandse ontwerppraktijk: infrastructuur als ontwerpopgave. Met zijn lezing op 9 oktober opent het programma Conferencias Magistrales, een vijfdaags symposium dat het hoofdprogramma vormt van de Biënnale.

Nederlandse ontwerppraktijk

Interdisciplinariteit, samenwerkingen en het kijken naar het grotere geheel zijn de kernwoorden wanneer het gaat om de kracht van de Nederlandse ontwerppraktijk. De presentatie Connected: Architecture of Mobility van NEXT gaat over een architectuur die verbindt, combineert, verzamelt, interageert en ondersteunt; architectuur die wordt gedefinieerd door wat het doet en niet door wat het is.

Projecten van NEXT architects

Infrastructuurprojecten, waaronder de Dafne Schippersbrug , de vernieuwde internationale vertrekhal op Schiphol en het Elastisch Perspectief in Carnisselande, worden geplaatst in deze bredere context van de Nederlandse ontwerptraditie. Naast een serie tentoonstellingen, vormt de Conferencia Magistrales het hart van de Biënnale. Andere internationale sprekers zijn: Bjarke Ingels (Denemarken), Elizabeth Diller (VS), Cesar Pelli (VS), Flores y Prats (Spanje), Pablo Katz (Frankrijk) en Carillo da Graca (Portugal).

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

De lezing door Marijn Schenk wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Nederlandse Ambassade in Buenos Aires.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.