Ronald Rietveld (RAAAF) geeft college over zijn vak

Lezingen

Ronald Rietveld (RAAAF) geeft college over zijn vak

Door: Petra Starink | 20-01-2021

Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert ook dit jaar weer gastcolleges. Vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars worden uitgenodigd om een college te geven over hun vak. Op 2 februari is Ronald Rietveld (RAAAF) te gast. Hij gaat tijdens het college in op het ‘articuleren van leegte’, bijna het tegenovergestelde van wat architecten normaal doen. Via een livestream is het college te volgen.

Ronald Rietveld van RAAAF kiest voor vrijheid
Foto: Martin Wengelaar

Ruimtelijke denkbeelden

Ronald Rietveld maakt samen met zijn broer Erik werk op het grensvlak van architectuur, filosofie en kunst. Hun werk kenmerkt zich door radicale ingrepen die ontwikkelingen in gang zetten: ‘strategische interventies’. Het zijn ruimtelijke denkbeelden die nieuwe vergezichten openen. Het werk start vanuit eigen fascinaties die geconfronteerd worden met urgente maatschappelijke opgaven. Ronald en Erik werken vanuit hun multidisciplinaire en experimentele studio RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances).

Rietveld is toonaangevende denker

Ronald Rietveld is een van de toonaangevendste denkers en makers van Nederland. Hij heeft verschillende internationale prijzen gewonnen, waaronder de Architectural Review Award 2013 (RIBA, London), de Rotterdam Design Prijs 2011 en de Prix de Rome. In 2016 zijn Ronald & Erik Rietveld uitgenodigd om lid te worden van de Koninklijke Akademie van Kunsten (KNAW).

Het ACN college is op 2 februari 2021 om 19.00 uur via een livestream te volgen. Aanmelden voor het college kan hier. Het college wordt samengesteld en ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.