Smart Small Living

Lezingen

Smart Small Living

Door: Petra Starink | 15-05-2017

Smart small living is een woonvorm die uitgaat van kleiner en slimmer wonen,  het is geschikt voor de transformatie van leegstaande gebouwen en sluit aan op trends als flexibel bouwen. Op dinsdag 23 mei geven architect Pim van der Ven van Juli ontwerp en advies en Maarten Hoorn van Platform 31 een lezing over kleiner en slimmer wonen in de bibliotheek Alkmaar Centrum. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Steeds meer mensen willen in de stad wonen. In combinatie met veranderende gezinssamenstelling en leefpatronen, flexibilisering van de maatschappij, technologie en de opkomst van de deeleconomie ontstaan er kansen voor Smart small living. Dit woonconcept gaat letterlijk uit van slimmer wonen, onder meer vanwege het gemeenschappelijke gebruik van voorzieningen. De achterliggende gedachte: de woning is functioneler dan een vergelijkbaar klein appartement zonder gedeelde voorzieningen en goedkoper dan een grotere woning die al deze voorzieningen wel heeft. Meer woongenot per vierkante meter woonoppervlak.

Voorbeelden woningen

Op 23 mei wordt een voorbeeld gegeven van 2 projecten, 240 woningen van 40 m2 voor pas afgestudeerden in Delft en 120 woningen voor expats in Maastricht.

Maarten Hoorn

Maarten Hoorn is projectleider ruimte bij Platform31. Hij is planoloog en betrokken bij diverse projecten die samenhangen met de verstedelijkingsopgaven.

Architect Pim van der Ven

Pim van der Ven is architect te Rotterdam. Hij heeft in 1992 zijn eigen bureau opgericht en uitgebouwd tot een middelgroot bureau, mei architecten en stedenbouwers. In 2008 heeft hij een nieuw, kleiner bureau opgezet, Juli ontwerp en advies. Hierin ligt de nadruk meer op onderzoek en ontwerp, met name gericht op gebruikers.

Datum: 23 mei 2017
Tijd: 20.00
Locatie: Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2, Alkmaar  Toegang 5 euro, Vrienden 3 euro
www.aia-alkmaar.nl
Beeld: Architectuur Informatiecentrum Alkmaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.