Stadslezing Natuurinclusief bouwen

Lezingen

Stadslezing Natuurinclusief bouwen

Door: Petra Starink | 24-02-2020

Het Zoetermeerse project Happy Days won in januari 2020 de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen. Op 4 maart zullen ontwerpers en projectontwikkelaar vertellen over de verschillende invalshoeken over dit project tijdens een stadslezing over natuurinclusief bouwen. Organisatie is in handen van ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Natuurinclusief bouwen

Natuurinclusief bouwen en ontwerpen zorgt voor aantrekkelijke steden  met een prettige leefomgeving voor de gebruikers. Investeren in groene kwaliteit levert veel op. Stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomer, zuivert de lucht en biedt ruimte aan diverse vogels zoals de huismus en gierzwaluw.

De stad Zoetermeer is al een groene stad maar hoe kunnen daken en gevels nog meer gebruikt worden om de biodiversiteit te versterken. Ontwerpers, bouwers, bewoners kunnen met kleine maatregelen veel bereiken.

Nieuwbouwproject Happy Days

Nieuwbouwproject Happy Days is een ontwikkeling van de TBI-ondernemingen ERA Contour en Synchroon. Het landschappelijk en stedenbouwkundig ontwerp is van Plein06. Architectenbureaus KOLPA architecten en MIX architectuur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Happy Days verbindt verschillende sub-ecosystemen tot een geheel. Flora, fauna en de mens komen samen in een natuurlijke setting. In Happy Days is de woonomgeving autovrij waardoor er volop ruimte is voor een gezellige buitenruimte waarin de natuur wordt omarmd. Het groene landschap slingert tussen de ogenschijnlijk willekeurig gecreëerde verkaveling door. De verschillende ontmoetingsplekken in het woonplan stimuleren het buitenleven

Sprekers op stadslezing

Op de stadslezing zullen projectontwikkelaar bij ERA contour, Arjan de Groot, Landschapsarchitect van Plein06 architecten Filippus van Leeuwen en designer van natuur in de stad P.A.D. Landscape (Plant And Design), Nina Ravestein hun ervaring delen. Zij zijn allen betrokken bij het project Happy Days.

Aanvang van de stadslezing is om 19.00 uur.
Locatie: Stadhuis Forum, Forum Forum Café, Stadhuisplein 1 Zoetermeer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.