Stadslezing over collectieve woonvormen

Lezingen

Stadslezing over collectieve woonvormen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-10-2021

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert 26 oktober een lezing over collectieve woonvormen. Architect Stephanie Zeulevoet en Angelique Bellemakers (adviseur social impact) van architectenbureau Inbo lichten toe hoe meerdere huishoudens samen kunnen wonen. Zij doen dit aan de hand van verschillende inspirerende voorbeelden, zoals hun project Space S in Eindhoven.

Samenwonen met andere huishoudens

Naar schatting wil zo’n 5 procent van de Nederlandse bevolking samenwonen met andere huishoudens. Maar door het beperkte collectieve aanbod in de huidige woningvoorraad en de opgave om de komende 10 jaar 1 miljoen woningen bij te bouwen, is de vraag naar collectieve woonvormen toch significant. Tegelijkertijd is deze woonvorm nog niet zo makkelijk te realiseren. Financiering, het vinden van een kavel of leegstaand pand en het organiseren van een groep bewoners kan erg uitdagend zijn. Moeten we deze nieuwe vormen van wonen gestimuleerd worden en wat levert het op?

Aanmelden voor lezing

De lezing op 26 oktober van 19.30-21.00 uur kan worden bijgewoond in het Forum Zoetermeer, Stadshuisplein 1. Er is een livestream verbinding beschikbaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan hier.

Fotografie: Rufus de Vries

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.