Stadslezing over fabrieksmatige bouw

Lezingen

Stadslezing over fabrieksmatige bouw

Door: Petra Starink | 22-03-2021

Is fabrieksmatige bouw de oplossing voor de huidige problemen en uitdagingen in de bouw? Tijdens de online stadslezing op 30 maart van het ArchitectuurPunt Zoetermeer laten Mark Boschman (RoosRos Architecten) en Ana Rocha (ANAROCHA architecture) voorbeelden zien van industriële en kleine woningen. Jos Feijtel (Lid BZK Expertteam Woningbouw) vertelt over de behoefte aan een flexibele schil van woningen die je snel kunt plaatsen en weer verwijderen.

Woningen uit de fabriek

Woningen uit de fabriek kunnen snel gebouwd worden maar er zijn ook knelpunten. Bouwlocaties zijn bijvoorbeeld schaars, kwaliteit van de woningen is niet voldoende en de woningen worden niet mooi gevonden. Tijdens de online stadslezing worden o.a. het project Wonen bij Lars, een ontwerp van RoosRos Architecten en gebouwd door Jan Snel besproken en Slim Fit, een functionele houten woning die op twee parkeerplaatsen past.

Online stadslezing

De online lezing op 30 maart wordt aangeboden door ArchitectuurPunt in samenwerking met de bibliotheek Zoetermeer. Aanmelden kan hier. Start van de lezing is 19.30 tot 21.00 uur.

Bekijk ook de uitzending van VPRO Tegenlicht over wonen buiten de box waar bouwbedrijf Van Wijnen toont hoe zij in hun nieuwe fabriek in Heerenveen circulaire woningen fabriceren.

Onderzoek door Bouwwereld.nl naar fabrieksmatige bouw

Fabrieksmatige bouw is volgens de lezers van Bouwwereld.nl dé oplossing voor de huidige problemen en uitdagingen in de bouw. Ruim 88% van de lezers is die mening toegedaan. 49 % is van mening dat fabrieksmatige bouw de oplossing is voor het huidige woningtekort en 39 % ziet het als de beste manier om op een duurzame en circulaire manier te bouwen. Slechts een klein deel van de Bouwwereld-community vindt dat fabrieksmatige bouw geen oplossing biedt voor de huidige problemen en uitdagingen. Dit blijkt uit een online-poll die de redactie in januari 2021 heeft gehouden. Lees hier het hele bericht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.