Stadslezing Zoetermeer: Het dak op

Lezingen

Stadslezing Zoetermeer: Het dak op

Door: Petra Starink | 21-10-2019

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert 29 oktober een stadslezing over kunst en groen op daken. De lezing wordt ingeleid door Sven Ruggenberg, Cultuurmakelaar Zoetermeer. Jasper van Lammeren van LG architecten deelt zijn ervaringen over stadsdaken en toont voorbeelden van uitgevoerde projecten op daken zoals in Rotterdam.

Daken van Zoetermeer

Op daken in de binnenstad van Zoetermeer is nog veel ruimte voor kunst en groen. De daken kunnen behalve voor tuinen en zonnepanelen gebruikt worden voor cultuur en ontmoeting, bijvoorbeeld een cultuurdak.

LG architecten is actief in het realiseren van meervoudig gebruik van daken door er waarde aan toe te voegen. Ook in een geplande stad als Zoetermeer heeft elk dak namelijk een specifieke meerwaarde, die ontdekt moet worden en vervolgens benut. Zo ontstaan sociale, duurzame, economische en/of maatschappelijke voordelen voor het gebouw zelf en de omgeving. LG architecten verkent hoe het Stadshart kan verdichten en transformeren naar een groen, levendig en multifunctioneel centrum.

Stadslezing

De Stadslezing op 29 oktober begint om 19.00 uur. Organisatie is in handen van ArchitectuurPunt Zoetermeer
Locatie: Stadhuis Forum, Forum Cafe, Stadhuisplein 1 Zoetermeer
Aanmelden kan hier

De stadslezing wordt gegeven in het kader van de serie De nieuwe Stad en wordt mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Cultuurfonds Zoetermeer en Gemeente Zoetermeer.

Cultuurdak. Foto: LG architecten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.