Symposium over aardbevingsbestendige woningen

Lezingen

Symposium over aardbevingsbestendige woningen

Door: Petra Starink | 24-02-2020

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) organiseert op 24 maart 2020 een symposium over aardbevingsbestendige woningen. Wetenschappers, ingenieurs en aardbevingsdeskundigen spreken over de huidige inzichten in de problematiek van het versterken van woningen in het aardbevingsgebied van Noordoost-Groningen.

Aardbevingsbestendige woningen

Wat is de visie van Groningers zelf op ervaren veiligheid, risicoperceptie en stress? Wat is de ontwikkeling van de praktijknorm NPR 9998? Hoe zijn de versterkingsanalyses gemaakt? De NAM heeft naast financiële bijdragen ook heel wat kennis op het gebied van bevingsbestendige nieuwbouw ingebracht. Wat kunnen we leren van internationale oplossingen bij vergelijkbare omstandigheden van de zachte ondergrond en de specifieke aardbevingstrillingen in Groningen.

Lees ook:

Sprekers op dit symposium

Moderator van dit symposium is Mick Eekhout, emeritus hoogleraar productontwikkeling en directeur Octatube, Delft, KNAW-lid en architect. Sprekers op dit symposium zijn:

  • Cisca Wijmenga, rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen –  Welkom: het belang van de aardbevingsproblematiek en de wetenschap.
  • Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen – Veiligheid voorop en de burger centraal? Het perspectief van Groningers.
  • Joost Walraven, voorzitter NPR 9998 commissie – De ontwikkeling van de NPR 9998 van 2015 tot in de toekomst.
  • Joop Paul, directeur ingenieursbureau Arup – Over ervaringen met aardbevingsversterken van bestaande woningen.
  • Julia Finkielsztajn, MSc, project manager NAM – Wat kunnen we leren van de successen van de NAM nieuwbouwregeling uit de afgelopen zes jaar?
  • Ihsan Bal, lector Hanzehogeschool, internationaal aardbevingsdeskundige –  Mythen en misvattingen rond de aardbevingsproblematiek in Groningen.

Lees ook:

Symposium Aardbevingsbestendige woningen
Datum: 24 maart van 18.00 tot 20.30
Locatie: Aula Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5, Groningen. Meer informatie over het symposium is te vinden op de site van KNAW

Foto: Jiri Buller

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.