Textiel en architectuur

Lezingen

Textiel en architectuur

Door: Petra Starink | 02-03-2017

Samira Boon en Arjan Habraken geven op 9 maart een lezing in het TextielMuseum in Tilburg over 3D vouwstoffen in textiel, en innovatieve lichtgewicht structuren op het snijvlak tussen architectuur en constructie.

Textiele origami technieken

Na een afgeronde studie Bouwkunde aan de TU Delft in 2002 werkte Samira Boon langere tijd in Japan, waar haar interesse in vouwkunst werd aangewakkerd. Met haar op origami geïnspireerde textiele ontwerpen wil ze bestaande architectuur van nieuwe eigenschappen voorzien. In samenwerking met de Universiteit van Tokyo en het TextielMuseum onderzoekt zij naar mogelijkheden hoe je de ingenieuze origami (vouw) technieken kunt vertalen in 3d weefsels. Zij streeft met haar textiele ontwerpen naar een meer dynamische en flexibele gebouwde omgeving.

Lichtgewicht constructies

Arjan Habraken houdt zich vooral bezig met onderzoek naar het dynamisch flexibel gedrag en de daarmee verband houdende mogelijkheden voor het ontwerpen van lichtgewicht constructies. Met zijn studio SID ontwikkelt hij in nauwe samenwerking met architecten innovatieve lichtgewicht structuren die esthetiek en functie combineren.

Datum: donderdag 9 maart 2017
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: TextielMuseum , Goirkestraat 96, Tilburg
Aanmelden: [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.