Tweede leven galerijflats

Lezingen

Tweede leven galerijflats

Door: Petra Starink | 28-11-2018

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert dinsdag 11 december een lezing over het tweede leven voor galerijflats. Architect Dick de Gunst (Hans van Heeswijk architecten) laat inspirerende voorbeelden zien van flats die na een renovatie weer een tweede leven hebben gekregen en toekomstbestendig zijn. Joosje van Geest, architectuurhistoricus TU Delft en auteur van de architectuurgids Zoetermeer vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de Zoetermeerse flatgebouwen.

Tweede leven galerijflats

In de wijk Palenstein in Zoetermeer zijn al een aantal flats gesloopt, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor behoud en aanpassing van galerijflats. Hans van Heeswijk architecten heeft  door heel Nederland flatgebouwen van een nieuw uiterlijk voorzien en laten zien dat er veel mogelijk is dan alleen maar een nieuwe gevel. Allerlei andere vernieuwingen kunnen worden toegepast zoals het verlevendigen van de kopgevels en de begane grond, verbreden van balkons en aanleggen van een daktuin.

Architect Dick de Gunst

Architect Dick de Gunst (een van de auteurs van het boek Nieuwe kansen voor de galerijflat ideeën en aanbevelingen voor de komende vijftig jaarlaat voorbeelden zien van flats die na renovatie weer een tweede leven hebben gekregen. Een voorbeeld is flatgebouw de Boel aan de Boelelaan in Amsterdam.

Architectuurgids Zoetermeer

Joosje van Geest (Architectuurhistoricus TU Delft en auteur van de Architectuurgids Zoetermeer) vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de Zoetermeerse flatgebouwen.

Lezing

Lezing 11 december 2018
Tijd: 19.00-20.30
Adres: Forum cafe (bibliotheek) Stadhuisplein1, Zoetermeer
Aanmelden voor de lezing kan hier
Meer informatie via de website van ArchitecuurPunt Zoetermeer

Fotografie: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.