Verseidag Krefeld Mies van der Rohe – symposium

Lezingen

Verseidag Krefeld Mies van der Rohe – symposium

Door: Jacqueline Knudsen | 20-06-2016

In het kader van de tentoonstelling MIES & de erfenis van het modernisme zijn er vier minisymposia georganiseerd op universiteiten in de Euregio. Het laatste minisymposium vindt plaats in Aken, op woensdag 22 juni 2016 en gaat over de enige fabriek die architect Mies van der Rohe heeft ontworpen: de textielfabriek Verseidag in Krefeld, gebouwd tussen 1930 en 1937. Sinds enkele jaren wordt het fabriekscomplex nieuw leven ingeblazen door ondernemer Wolf-Reinhard Leendertz, die het complex in 2011 verwierf. met hulp van deskundigen van de afdeling bouwkunde van de RWTH in Aken neemt hij de restauratie en herontwikkeling ter hand, het als doel het complex voor de toekomst te behouden en er het bedrijvencentrum  Mies van der Rohe Business Park van te maken.

Op het symposium vertellen architect Norbert Hanenberg en bouwkundig ingenieur Daniel Lohmann van de RWTH over de resultaten die zij bij hun research project naar de architectuur van de Verseidag fabriek zijn tegengekomen.
Kunsthistorica Christiane Lange, kleindochter van Hermann Lange (directeur van Verseidag en opdrachtgever van Mies van der Rohe) vertelt over de geschiedenis van de fabriek en de Krefeldse zijde-industrie.
Het symposium wordt afgesloten met een discussie

Locatie: Karman-Auditorium, Lecture Hall FO5. Eilfschornsteinstrasse 15 / 52062 Aachen
Datum: woensdag 22 juni om 19.00 uur
Aanmelden is niet nodig, maar vol = vol.

Volgende week verschijnt in ArchitectuurNL magazine een artikel over de tentoonstelling MIES & de erfenis van het modernisme in Schunck in Heerlen, die t/m 7 augustus te zien is. Een van de vijf projecten die daar uitgebreid worden getoond is Verseidag in Krefeld. Het artikel komt dan ook op deze website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.