Winy Maas presenteert Porocity

Winy Maas presenteert Porocity

Lezingen
Door: Petra Starink | 24-01-2019

Architect Winy Maas presenteert op maandag 28 januari in Pakhuis de Zwijger zijn nieuwe boek ‘Poro City’ dat een pleidooi is voor de open en poreuze stad. Volgens Winy Maas en de co-auteurs Adrien Ravon en Javier Arpa keren te veel gebouwen zich af van het stedelijke leven. Hoe maken we ze open?

Boek Porocity

In het boek Porocity leggen de auteurs uit waarom porositeit zo belangrijk is voor een stad. Daarnaast onderzoeken ze hoe ver architecten kunnen gaan bij het ontwerpen van gebouwen. Grenzen zijn er niet.

Grotten in torens, balkons op de vreemdst mogelijke plekken, met alle vormen wordt geëxperimenteerd. Alles om de gebouwen open te breken. Daarna volgen de belangrijkste vragen: Zijn deze ontwerpen ook te bouwen? En wat gaat dat dan kosten.

Programma

Spreker Winy Maas opent de avond. Hij zal betogen waarom de architectuur van steden opengebroken moet worden en gaat dieper in op de experimenten die hij met de The Why Factory voor PoroCity uitvoerde.

Poreuze gebouwen

Spreker filosoof Marjan Slob is al langer gefascineerd door de stad en de invloed van de bebouwing op de mens. Wat kan meer porositeit volgens haar betekenen voor stadsbewoners? Hierna geven architecten Eric Frijters van FABRICations en Dirk Peters van Barcode Architects hun visie op Amsterdam. Zij vertellen over 2 ‘poreuze’ gebouwen die de hoofdstad binnenkort gaan verrijken: de Groene Toren (FABRICations) in het Bajeskwartier en Het Sluishuis (Barcode Architects) op IJburg. Het slotwoord van de avond is aan Winy Maas. Het publiek kan daarna vragen stellen.

Winy Maas

Winy Maas ontwierp met zijn bureau MVRDV o.a. de Markthal in Rotterdam, de Parkbrug in Seoul en ‘The Valley’ op de Zuidas in Amsterdam. Naast zijn werkzaamheden voor MVRDV geeft Maas leiding aan The Why Factory (TWF), een onderzoekslaboratorium aan de Technische Universiteit Delft. Het boek ‘PoroCity’ vloeit voort uit een onderzoek van dit lab.

Maandag 28 januari 2019
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Meer informatie is te vinden op de website van Pakhuis de Zwijger

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.