Woongebouwen van de toekomst

Lezingen

Woongebouwen van de toekomst

Door: Petra Starink | 10-05-2016

Architect Toon van Schijndel van Marc Koehler Architects geeft op 19 mei een lezing over Superlofts in Theater De Vest in Alkmaar. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Op maat aanpasbaar

Superlofts, gebouwen van de toekomst  zijn collectieve gebouwen met lofts van 6 meter hoog. Bewoners bepalen zelf indeling, grootte en ontwerp, zo hebben ze de kosten voor afbouw zelf in hand. Een Superloft kan een microloft zijn maar ook een penthouse. Superlofts zijn op maat aanpasbaar voor specifieke bouwgroepen. Bijvoorbeeld voor stadse gezinnen , zzp-ers met kantoor aan huis of senioren die kleiner willen wonen. De industriële architectuur biedt maximale flexibiliteit.Bijvoorbeeld een gezamenlijke daktuin, oplaadpalen of extra zonnepanelen en Superlofts passen in deze maatschappij van samen delen.

Marc Koehler Architects

Marc Koehler Architects is gespecialiseerd in “the power of smallness”. Deze benadering wordt gekenmerkt door een hoge mate van precisie en aandacht voor details, een ontwerpmentaliteit die ontwerpintensiteit prefereert boven ontwerpvolume.

MKA richt zich sinds 2005 op particuliere woonhuizen, interieurontwerp en scenografie. MKA heeft diverse ontwerpwedstrijden gewonnen voor publieke gebouwen waarbij de ideeën met betrekking tot ‘smallness’ in een breder perspectief bekeken zijn.

De lezing op 19 mei begint om 20.00 uur in Pleinzaal TAQA Theater de vest, Canadaplein 12, Alkmaar.
De toegang is gratis.
Meer info via www.aia-alkmaar.nl

Beeld: Architectuur Informatiecentrum Alkmaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.