LG Architecten ontwerpt Winterdijktribune TT Circuit Assen

Nieuws

LG Architecten ontwerpt Winterdijktribune TT Circuit Assen

Door: Petra Starink | 13-11-2017

De nieuwe Winterdijktribune met 9.000 zitplaatsen op het TT Circuit van Assen is een ontwerp van LG Architecten. Het ontwerp vervangt de bestaande taludtribune en wordt opgeleverd vóór de Motul TT Assen 2018. LG Architecten tekende afgelopen jaar ook al de Haarbochttribune met een capaciteit van 10.000 zitplaatsen en een VIP-platform.

Winterdijktribune met stoeltjes

De nieuwe tribune heeft stoeltjes en vervangt de oude tribune met houten banken. Supporters krijgen hierdoor meer comfort. Doordat de tribune met de buitenbocht meeloopt, mist het publiek geen moment van het spektakel op het circuit. “De beleving en het plezier van de bezoekers staat net zoals bij de Haarbochttribune binnen ons ontwerp centraal”, aldus Rien de Groot van LG Architecten.

Grootse losstaande tribune in Nederland

Eerder ontwierp LG Architecten in de eerste bocht na de start van TT Circuit Assen de nieuwe Haarbochttribune. Deze verlenging van de bestaande hoofdtribune is met een hoogte van 20 meter en een lengte van 350 meter de grootste losstaande tribune in Nederland. Het bouwwerk biedt plek aan 10.000 bezoekers en is multifunctioneel door de integratie van een uniek horeca-concept, sanitair en een mindervalidenplatform. Bovenop de tribune is een speciale Haarbocht Lounge gerealiseerd met spectaculair uitzicht op bijna het hele circuit.

Het TT Circuit Assen is al sinds 1925 gastheer van motorraces. De 2 tribunes ontworpen door LG Architecten sluiten aan op de doelstelling van TT Circuit Assen om het publiek meer comfort te bieden.

Illustratie: LG Architecten

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie