LIAG ontwerpt sportaccommodatie TCN

Nieuws

LIAG ontwerpt sportaccommodatie TCN

Door: Petra Starink | 11-04-2017

Op het Sportpark de Dennen in Nijmegen komt een nieuw topsportaccommodatie voor turnen en judo, genaamd ‘Talent centraal Nijmegen’. Na een Design &Build aanbestedingsprocedure is de bouw definitief gegund aan Mertens Bouwbedrijf. LIAG architecten is verantwoordelijk voor het architectonisch en bouwkundig ontwerp. Het gebouw is herkenbaar aan de glazen plint en de daarboven ‘zwevende’ gouden volumen.

Architectonische kwaliteit

Een selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging van de gemeente Nijmegen en de Stichting Talent Centraal Nijmegen (TCN), toetste de ingediende ontwerpen op onder andere architectonische kwaliteit, functionaliteit, jaarlijkse onderhoudskosten en de energieprestatie van het gebouw.

Breedtesportzaal

Het gebouw bestaat straks uit een breedtesportzaal, freerunningzaal, springzaal, kidsgym, dojo en twee turnzalen. Daarnaast is er ruimte voor medische begeleiding, onderwijs en onderzoek in samenwerking met CWZ, Fysiotherapie Bottendaal, HAN en Seneca.

Sportieve toegangspoort Nijmegen

Vanwege de ligging aan een van de westelijke toegangswegen zal de sportaccommodatie veel betekenen voor de stad. Het zal een nieuw icoon voor Nijmegen zijn als herkenbare (sportieve) toegangspoort. Het beeldbepalende karakter langs de toegangsweg naar Nijmegen wordt versterkt door de slimme positionering van alle grote gebouwelementen. Met een lager bouwvolume wordt de aansluiting gevonden met de directe omgeving.

Glazen plint

Het gebouw is herkenbaar aan de glazen plint en de daarboven ‘zwevende’ gouden volumen. Het exterieur wordt afgewisseld met een warm en uitnodigend interieur waarbij verschillende werkplekken een belangrijke rol spelen. Het hart van het gebouw is de centrale ontmoetingsruimte waar sporters elkaar kunnen ontmoeten. Het streven is om de sportaccommodatie augustus 2018 op te leveren.

Beeld: LIAG architecten en bouwadviseurs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.