LIAG ontwerpt sportaccomodatie Loevenhoutsedijk

Nieuws

LIAG ontwerpt sportaccomodatie Loevenhoutsedijk

Door: Petra Starink | 25-10-2017

LIAG architecten en bouwadviseurs heeft samen met Mertens Bouwbedrijf de Design & Build competitie gewonnen voor een nieuwe sportaccomodatie voor sportpark Loevenhoutsedijk in Utrecht . Bijzonder in het ontwerp is dat er een verblijf wordt gecreëerd voor de gewone dwergvleermuis.

Sportaccomodatie

Met de nieuwe sportaccomodatie wil de gemeente Utrecht meer ruimte voor bewegingsonderwijs, georganiseerde sporten en buurtactiviteiten creëren. De sporthal zal overdag gebruikt worden door leerlingen van het nabijgelegen Trajectum College. Daarnaast zal korfbalvereniging Synergo gebruik maken van de nieuwe sportvoorziening. Zij krijgen ook een kantine in het complex.

Compact gebouw met dynamische uitstraling

Het gebouw krijgt een duidelijke herkenbare, dynamische uitstraling.
Het wordt een compact gebouw met een slim en efficiënt ruimtegebruik. De verschillende onderdelen in het gebouw kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren en kunnen ook ingezet worden voor evenementen. Er zal gebruik gemaakt worden van duurzame materialen die een doelmatig karakter hebben, tevens ten behoeve van het onderhoud.

Duurzame materialen

De gemeente Utrecht streeft naar een zeer duurzame sportaccommodatie en stelt hoge eisen aan duurzaamheid op alle GPR thema’s als energiezuinigheid, materiaalgebruik, binnenmilieu, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.  De gemeente hecht expliciet aan een hoge -fossiele- energiezuinigheid.  De bouw zal start in november 2017. De oplevering is gepland medio oktober 2018.

Beeld: LIAG architecten en bouwadviseurs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.