LIAG ontwerpt sportaccomodatie Reijerpark

Nieuws

LIAG ontwerpt sportaccomodatie Reijerpark

Door: Petra Starink | 19-09-2017

LIAG heeft in samenwerking met aannemersbedrijf P. Van Leeuwen de aanbesteding gewonnen voor de Sportaccommodatie Reijerpark in Ridderkerk. De opdracht betreft het ontwerpen en realiseren van een sportaccommodatie bestaande uit een multifunctionele Sporthal voor de gemeente Ridderkerk en een Clubaccommodatie voor KCR, de Korfbalcombinatie Ridderkerk.  De ingebruikname staat gepland voor het einde van de zomer van 2018.

 

Toekomstbestendig

De sportaccommodatie heeft een sober, doelmatig en tijdloos karakter. Functionaliteit in gebruik, toekomstbestendigheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s in het ontwerp van LIAG architecten. De accommodatie kent een dynamisch gebruik door scholen en verenigingen en biedt onderdak aan beide doelgroepen.

Warmtepompen en zonnepanelen

De Sporthal heeft een EPC van 0, dat bijdraagt aan de doelstellingen die de gemeente Ridderkerk stelt in het kader van CO2-reductie en energiegebruik. Ook de Clubaccommodatie kent een energiezuinig karakter (25% beter dan Bouwbesluit). De gehele accommodatie heeft geen gasaansluiting en de warmwaterbereiding geschiedt door middel van warmtepompen en zonnepanelen. De sporthal wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Om onnodig ventileren te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van een CO2 regeling. LED-verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie dragen bij aan de beperking van het energiegebruik.

Sportvloer

De Sporthal bestaat uit een sportvloer van 26 x 44 m conform NOC*NSF eisen. Deze vloer is op te delen in drie gelijke simultaan te gebruiken delen. De sporthal bestaat verder uit o.a. kleedruimten, tribunes, bergingen, multifunctionele ruimte en werkruimten. De Clubaccommodatie voor KCR bestaat o.a. uit een ontmoetingsruimte, een keuken met bijbehorende berging en een vergaderruimte.

Beeld: LIAG architecten en bouwadviseurs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.