LIAG ontwerpt Wellantcollege Dordrecht

LIAG ontwerpt Wellantcollege Dordrecht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-05-2018

LIAG architecten en bouwadviseurs heeft samen met Slokker Bouwgroep vestiging Breda de Design & Build competitie voor het Wellantcollege in Dordrecht gewonnen. De nieuwbouw van het MBO biedt straks onderdak aan circa 550 MBO studenten. Met de nieuwe school wil het Wellantcollege in 2020 een koppositie hebben in de groene sector in de Randstad.

Centrale groene open ruimte

LIAG ontwerpt hiervoor een gebouw dat als een paviljoen in de parkachtige campus ligt. Een hoger gelegen deel vormt de centrale groene open ruimte van de Wellant campus. De nieuwbouw van het MBO komt samen met de nog te realiseren nieuwbouw van het VMBO rondom deze open ruimte te liggen. De overige ondersteunende gebouwen worden verspreid over de campus.

Gebouw met vloeiende vorm

Het gebouw past goed in de omgeving met veel groen en dieren. Er is  gekozen voor een vloeiende vorm met afgeronde hoeken en extra grote glasvlakken op de begane grond: de natuur buiten loopt naadloos over in de praktijkruimte binnen. Het groene karakter van het Wellantcollege MBO is overal herkenbaar. Met trappen buiten en binnen worden de omliggende ruimten met elkaar verbonden. De school sterk verbonden met de omgeving. Het gebouw wordt in de  zomer van 2020 in gebruik genomen.

Beeld: LIAG architecten en bouwadviseurs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.