LIAG ontwerpt woontoren de ROCK

Nieuws

LIAG ontwerpt woontoren de ROCK

Door: Petra Starink | 04-10-2018

ROCK maakt onderdeel uit van een herontwikkeling van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht dat getransformeerd zal worden tot een aantrekkelijke en duurzame jongerencampus met in totaal 750 studenten- en starterswoningen.

Woontoren van 23 verdiepingen

Het pand van het voormalige ziekenhuis wordt getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast komen op het terrein twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Als blikvanger zal een – door LIAG ontworpen – toren van 23 verdiepingen verrijzen met 463 studentenwoningen. Deze toren zal een nieuw baken vormen bij de stadsentree in het westen van Utrecht. De eerste steen is 3 oktober gelegd en heeft het gebouw ook de naam: Rock Utrecht gekregen.

Kloppend hart van Utrecht

Het terrein van het voormalige Oudenrijn ziekenhuis zal weer tot leven komen met een grote binnentuin met daaraan grenzend appartementen en lofts. Er worden
speciale voorzieningen als horeca en fitness en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten gerealiseerd. KuiperCompagnons heeft het stedenbouwkundig plan gemaakt, evenals het ontwerp voor een deel van de woningen. Centrumarchitecten heeft het ontwerp voor de transformatie van het beddenhuis gemaakt en LIAG is verantwoordelijk voor het ontwerp van de zeventig meter hoge woontoren. In de komende twee jaar zal het gehele project gerealiseerd worden aan de Beneluxlaan – Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht.

Beeld: KuiperCompagnons

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.