LIAG wint prijs voor ontwerp Prinses Máxima Centrum

Nieuws

LIAG wint prijs voor ontwerp Prinses Máxima Centrum

Door: Petra Starink | 25-11-2019

Het Prinses Máxima Centrum, ontworpen door LIAG architecten heeft een German Design Award ontvangen in de categorie Architectuur. De jury looft met name de Healing Environment. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht opende in juni 2018 haar deuren en heeft een oppervlakte van bijna 45.000 m2.

Kleurrijke brug

De missie van het centrum is om ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Het gebouw is door LIAG zo ontworpen om dit doel te ondersteunen. LIAG besteedde aandacht aan aspecten als daglicht, lucht, uitzicht, goede akoestiek en duidelijke zonering om het genezingsproces te bevorderen. Groen en daglicht is overal aanwezig. Een kleurrijke brug verbindt het centrum met het aangrenzende Wilhelmina Kinder Ziekenhuis en kunnen optimaal van elkaars faciliteiten gebruik maken.

German Design Award

Elk jaar worden verschillende ontwerpen die baanbrekend zijn in het internationale design landschap beloond met de German Design Award, uitgereikt door de German Design Council. Deze belangrijke internationale prijs bestaat sinds 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze Design Awards in de wereld.

Fotografie: Ronald Tilleman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.