Lichtconcept In-Druk door Har Hollands

Lichtconcept In-Druk door Har Hollands

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-03-2015

Lichtarchitect Har Hollands heeft in opdracht van de gemeente Eindhoven een lichtconcept ontworpen voor de onderdoorgang van de Meerenakkerweg en de A2.

Lichtinstallatie

De onderdoorgang maakt deel uit van het primaire fietsnetwerk in Eindhoven. De installatie ‘In-Druk’ bestaat uit witte en dynamische, blauwe led-verlichting en zorgt voor een bijzondere uitstraling. De lichtinstallatie moet ervoor zorgen dat fietsers en voetgangers zich in de onderdoorgang veilig voelen.

Het ontwerp van Har Hollands kreeg de beste beoordeling, nadat de gemeente in 2012 aan 3 Eindhovense lichtarchitecten gevraagd had om een voorstel te doen voor een lichtontwerp. Har Hollands ontwierp eerder in Eindhoven het iconische Lichtviaduct over de A2 bij de High tech Campus en de verlichte fabrieksschoorsteen op Strijp-S.

International Year of Light

De onthulling komt op een goed moment omdat het jaar 2015 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot ‘International Year of Light and Light-based Technologies’. De VN wil hiermee aandacht vragen voor het feit dat licht niet meer weg te denken is uit ons bestaan en op een duurzame manier alles en iedereen verbindt.

Foto: Jos Lammers

Bekijk hier de trailer Year of Light 2015

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.