Lichtgevend behang

Lichtgevend behang

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-01-2011

Een beetje donker buiten? Zet je lichtgevende behang aan. Vanaf 2012 kan het. Lomox, een bedrijf in Wales werkt aan een chemische coating voor op de muren die licht uitstoot. Het resultaat is geen fel licht, maar een zachte gloed in je hele kamer, die zonlicht nabootst en geen schaduwen werpt, zoals conventionele lampen.

Lomox heeft patent aangevraagd op deze technologie en denkt de coating ergens in 2012 op de markt te kunnen brengen. De directie van het bedrijf beweert dat hun technologie minstens twee keer zuiniger is dan de energiezuinigste lampen. Het laat de koolstof-uitstoot voor verlichting gemiddeld met 34 procent dalen. Binnenverlichting is wereldwijd goed voor een zesde van het totale elektriciteitsverbruik.

De chemische coating kan worden toegepast in de vorm van speciaal behandeld behang of gewoon met een kwast op de muren worden aangebracht. Ook kan het worden gebruikt op flat-screen televisies, computers en mobiele telefoon die licht moeten geven.

Aangezien het systeem gebruikt maakt van een spanning tussen drie en vijf volt, kan de coating van energie worden voorzien door zonnepanelen of batterijen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.