Lichtinstallaties Mels Crouwel en Ben van Berkel

Nieuws

Lichtinstallaties Mels Crouwel en Ben van Berkel

Door: Petra Starink | 12-10-2016

Benthem Crouwel Architects en UNStudio ontwikkelen beide een kunstwerk voor het Amsterdam Light festival 2016-2017. Lightwaves is een cocreatie van Benthem Crouwel Architects en de ontwerper Jólan van der Wiel en maakt deel uit van de vaarroute Water Colors. Eye_Beacon van UNStudio vormt de start van de wandelroute Illuminade en komt terug in Water Colors. Het Amsterdam Light Festival wordt gehouden van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017.

Lightwaves van Benthem Crouwel

Lightwaves van Benthem Crouwel Architects bootst het gedrag na van zeevonken, kleine organismen die licht geven als ze bewegen in het water.  Het kunstwerk fonkelt en schittert als het waait. Duizenden leds vangen de onzichtbare wind en tonen luchtstromen als golven.

Eye_Beacon  van UNStudio

Diep in de zee creëren organismen in de duisternis van hun omgeving zelf licht om met andere wezens te communiceren. Eye_Beacon van UNStudio imiteert dit gedrag en communiceert met omstanders door middel van lichtgevende patronen en veranderende kleuren. Het kunstwerk bestaat uit twee verbonden kubussen met een huid van rekbaar textiel. Eye_Beacon dient als het centrale informatiepunt van het festival en komt te staan op de Blauwbrug. In samenwerking met MDT-tex wordt het project uitgevoerd.

Choi + Shine Architects

Op het Amsterdam Light Festival zijn ook Choi + Shine Architects te zien met reusachtige beelden die een eigentijdse draai geven aan het Noord-Hollandse kantwerk. DP Architects laat het kunstwerk Rhizome House zien, een levensgrote representatie van een wortelstok (een rizoom). Bezoekers moeten hun weg zoeken tussen de krioelende wortels. Zodra iemand het object betreedt, reageert het licht.

Amsterdam light festival bestaat uit twee hoofdroutes:
Water Colors, de vaarroute: 1 december 2016 t/m 22 januari 2017.
Illuminade, de wandelroute: 15 december 2016 t/m 8 januari 2017.

Kijk hier voor het hele programma.  

Beeld: Amsterdam Light Festival

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.