Lichtkunstwerk op Domtoren Utrecht

Lichtkunstwerk op Domtoren Utrecht

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-03-2013

Bouwbedrijf Heijmans is bezig met het aanbrengen van verlichting op de Domtoren in Utrecht. Dit is een onderdeel van het laatste lichtkunstwerk in de theatrale lichtkunstroute Trajectum Lumen. Trajectum Lumen voert dwars door de historische binnenstad van Utrecht, langs kerken en kelders, bruggen en grachten, architectonische juweeltjes die elk hun eigen verhaal vertellen aan de voorbijgangers.

Het lichtontwerp voor de Domtoren is gemaakt door de Londense lichtarchitecten Speirs & Major. Bouwbedrijf Heijmans is vanaf het begin betrokken geweest bij het project, adviseert de Gemeente Utrecht bij het ontwerp van de lichtinstallatie en voert alle installatiewerkzaamheden uit.Voor 90% gaat het om LED-verlichting, waarbij ieder verlichtingsarmatuur afzonderlijk wordt aangestuurd door middel van DMX. Met een kraan heeft Heijmans op 21 februari 351 van deze verlichtingsarmaturen afgeleverd op de Domtoren, tot 95 meter hoog.

Het lichtspektakel Trajectum Lumen zal op 11 april 2013 rond 22.00uur feestelijk worden geopend. 11 april is de dag waarop 300 jaar geleden de Vrede van Utrecht werd getekend in het stadhuis. In het kader hiervan is een breed cultureel programma opgezet. Voor meer informatie kijk op de website van website van Trajectum Lumen, en De Vrede van Utrecht .

Bekijk hier de video van het lichtkunstwerk


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.