Lichtviaduct wint Eindhovense promotieprijs

Lichtviaduct wint Eindhovense promotieprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-09-2009

Het Lichtviaduct langs de High Tech Campus over de A2/A67 bij Eindhoven heeft met een grote meerderheid van stemmen de promotieprijs Eindhovense Trots 2009 gewonnen. Verantwoordelijk voor het ontwerp is lichtarchitect Har Hollands uit Eindhoven.

Hollands is gespecialiseerd in ruimtelijke lichtobjecten en het kunstig aanlichten van architectuur. Advies- en ingenieursbureau DHV verzorgde de technische uitwerking, berekeningen en projectbegeleiding.

Har Hollands ontving vrijdag 25 september uit handen van burgemeester Rob van Gijzel de trofee. Het Lichtviaduct kreeg 1.627 stemmen.

Denkwerk
Het ‘High Tech Campus Viaduct’ is aan beide zijden bekleed met glaspanelen voorzien van afbeeldingen van uitvergrote hersencellen en wordt door duizenden led-lampjes verlicht. De hersencellen verwijzen naar de duizenden mensen die dagelijks op de campus denkwerk verrichten.

Daarnaast sluiten de hersenen naadloos aan op de profilering van de campus als de technologische netwerklocatie en van Eindhoven als brainportregio.

Video
Bekijk een filmpje over het lichtviaduct:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.