Liemers College Zevenaar door LIAG

Nieuws

Liemers College Zevenaar door LIAG

Liemers College Zevenaar door LIAG

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-10-2014

De nieuwbouw van het door LIAG ontworpen Liemers College in Zevenaar is officieel geopend. De nieuwbouw is gerealiseerd in de nieuwe wijk Zevenpoort en biedt onderdak aan circa 650 leerlingen.

In de onderwijsvisie van het Liemers College wordt de nadruk gelegd op culturele vorming, natuur en techniek en duurzaamheid. LIAG heeft hierin op ingespeeld door ruimten te creëren waar leerlingen en docenten gestimuleerd worden samen te werken en elkaar te inspireren in een transparante en open omgeving. Er zijn verschillende variabele zoals individuele afgeschermde plekken, informatiezones en plekken die de communicatie over en weer stimuleren.

Schoolplein opgetild

In het ontwerp van LIAG is het schoolplein opgetild en toegankelijk gemaakt via grote brede trappen. Het schoolplein is bestraat met tegels in vier verschillende kleuren en vormt de verbinding tussen het stationsplein en de achtergelegen parkzone. Onder het schoolplein zijn de onderwijsruimten voor techniek geplaatst en er is een fietsenstalling.  In de bovenliggende drie verdiepingen zijn de kantine, twee gymzalen met glazen puien en diverse onderwijspleinen en kantoorruimten ondergebracht. De eerste en tweede verdieping hebben door de grote glazen puien een open en transparant karakter. De derde verdieping heeft een overstek over deze twee paviljoenlagen en bevat grote onderwijsruimten en stafruimten en heeft twee grote patio’s. De overstek werkt als zonwering voor de onderliggende bouwlagen wat energetisch voordeel geeft.

Frisse scholen klasse B

Het Liemers College werkt met deelscholen. In de ontwerpvisie van LIAG is maximaal ingespeeld op flexibiliteit en multifunctionaliteit door te kiezen voor een kolomstructuur die de plattegrond aanpasbaar maakt voor andere functies in de toekomst. Er is een compact gebouw ontstaan wat grotendeels voldoet aan frisse scholen klasse B. Door de patio’s op de derde verdieping zal het daglicht tot diep in het gebouw dringen. De sportzaal krijgt alleen in de vroege en late uren daglichttoetreding. Samen met hoogwaardige akoestische houten wanden en geluidabsorberende kussens tegen de wand wordt een prettige spelomgeving gemaakt.

Projectgegevens:

Locatie: Zevenaar
Opdrachtgever: Quadraam
Functie: Onderwijsgebouw VMBO met sportfaciliteiten
Ontwerp: LIAG architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
  1. Verf

    Tjonge

    Reageer
  2. Marloes Leijzer

    Op de wit geschilderde vensterbank wordt het probleem bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar. Onder de bloempot is na verloop van tijd vergeling waarneembaar. Haalt men de bloempot weg, dan trekt de vergeling iets bij. Het proces is in wezen een afbraakproces waarbij alkydketens worden afgebroken tot kortere ketens. Bij alkydharsverven

    Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.