Liesbeth van der Pol en Eric Thijssen over de smaak van Deventer

Nieuws

Liesbeth van der Pol en Eric Thijssen over de smaak van Deventer

Door: Petra Starink | 30-10-2016

Architecten Liesbeth van der Pol (Dok architecten) en Eric Thijssen (Neutelings Riedijk Architecten) zijn op 10 november te gast in het Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer. Op deze avond staan 2 gebouwen centraal, het nieuwe stadhuis en het Kindcentrum. De architecten reageren op de tv-interviews met gebruikers en voorbijgangers over hun creaties. De avond wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Rondeel in samenwerking met Deventer radio en televisie (DRTV).

Smaak van Deventer

Wat maakt het nieuwe Stadhuis en het Kindcentrum zo bijzonder? Ze zijn beide modern maar hebben toch iets vertrouwds. Ze lijken niet op al eerder gerealiseerde bouwwerken – ze staan niet in een architectonische traditie, zeggen architecten in zo’n geval. Het bijzondere is dat (bijna) iedereen ze toch mooi lijkt te vinden. Om dat laatste te onderzoeken hebben DRTV en Architectuurcentrum Rondeel een serie interviews gehouden met gebruikers en voorbijgangers van de gebouwen.

Liesbeth van der Pol en Eric Thijssen

Op 10 november worden de  architecten Liesbeth van der Pol (Kindcentrum) en Eric Thijssen (namens Neutelings-Riedijk, Stadhuis) – geconfronteerd met de vele geventileerde meningen. Is er een verschil tussen wat architecten en gebruikers mooi vinden en kunnen we hieruit conclusies trekken, en zo nee wat kunnen we daarvan leren? Michiel Flooren, docent/onderzoeker bij hogeschool Saxion, zal dieper ingaan op de vraag waardoor mensen verleid worden om iets mooi te vinden. Welke betekenissen hechten mensen aan gebouwen, aan kleuren, aan materialen etc.

Datum: 10 november 2016 
Adres: Kindcentrum Rivierenwijk, Zaanstraat 1, Deventer
Zaal open: 19.30

www.rondeeldeventer.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.