Life Scienes Incubator

Nieuws

Life Scienes Incubator

Door: Petra Starink | 27-03-2017

Het Life Sciences Incubator op het Utrechtse Science Park is officieel geopend. In dit gebouw bevinden zich life sciences bedrijven met kantoren en laboratoria. Mecanoo architecten en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen zijn verantwoordelijk voor ontwerp en bouw. Het is het eerste kantoor-/labgebouw met de hoogste BREEAM-notering, namelijk ‘Outstanding’.

Atrium met veel daglicht

De schuine positionering van de gevelelementen in combinatie met het gebruik van de juiste zonwerende beglazing zorgt voor een natuurlijke zon- en warmtewering. De toepassing van glas en recyclebaar composiet heeft een positieve impact op de levenscycluskosten wat betreft vervanging, onderhoud en duurzaam materiaalgebruik. Het atrium is een indrukwekkende verblijfsruimte met veel daglicht dat binnenvalt door lichtstraten in het dak. Loopbruggen en trappen vormen shortcuts en bevorderen daarmee ontmoeting en samenwerking.
De Life Scienes Incubator is mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en bijdragen van de Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht. De Universiteit Utrecht en Utrecht Holdings zijn partner van de LSI.

Beeld: Mecanoo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.