Lijnenspel in fietstransferium

Lijnenspel in fietstransferium

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-12-2014

Het nieuwe fietstransferium naast het Nijmeegse Centraal station wordt woensdag 10 december in gebruik genomen. Het transferium biedt plaats aan 4000 fietsen en is 7 dagen 24 uur open. Behalve voor treinreizigers is het transferium bestemd voor bezoekers van poptempel Doornroosje, dat 1 oktober geopend is en studenten uit de 350 studentenwoningen in het complex. De nieuwbouw bij het station past in de visie van de Gemeente Nijmegen om het gebied zo aantrekkelijk te maken met een functionele invulling.

Abstract lijnenspel op bestaande architectuur

De uitstraling van het transferium wordt voor een belangrijk deel bepaald door het monumentale kunstwerk Talia van kunstenaar Jan van der Ploeg. Hij heeft op vloeren, wanden en plafonds een abstract lijnenspel met intense kleuren gecreeerd dat bijdraagt aan een positief gebruik van de ruimte. De schilderingen zijn aangebracht op bestaande architectuur en hebben door de zorgvuldig afgewogen kleurstellingen een drie-dimensionale werking.

Combinatie van 10 kleuren

Het kunstwerk werd uitgevoerd door glas en schilderwerken Lansink. Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van een combinatie van 10 kleuren. De kleuren zijn zo gekozen dat zij een contrast vormen met het reeds aanwezige kleurenplan van de nieuwe architectuur. De kleur van de pilaren volgt de kleurbanen op de vloer.Het werk van Jan van der Ploeg in het fietstransferium kwam tot stand op advies van de commissie beeldende kunst en met hulp van diverse betrokkenen.

Beeld: Lansink bv

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.