Like Pastoe

Like Pastoe

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-11-2012

De Kunsthal  in Rotterdam presenteert voorjaar 2013 een grote tentoonstelling rondom het honderdjarig bestaan van het Nederlandse meubelmerk Pastoe. Sinds de oprichting in 1913 is Pastoe uitgegroeid tot een internationaal erkend designers label. Pastoe staat voor eenvoud, tijdloos, kwaliteit en ambacht.

In de loop van de tijd heeft Pastoe een aantal ontwerpers aan zich weten te binden zoals Karel Boonzaaijer, Shigeru Uchida en Scholten & Baijings. De tentoonstelling Like Pastoe toont de geschiedenis van het meubelmerk en geeft een overzicht van de unieke samenwerkingen tussen Pastoe en diverse architecten, kunstenaars en ontwerpers.

De tentoonstelling is opgezet rondom de thema’s: archieven, omgevingen en visies. Krijn de Koning brengt in het thema archieven de ontwerpgeschiedenis van Pastoe met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen, foto’s en beurspresentaties in beeld. Binnen het onderdeel omgevingen projecteert Anne Holtrop Pastoe’s visie op de architectonische ruimte. De installaties in de tentoonstelling laten een omgeving zien waarin wonen, werken, leren en maken op een nieuwe manier wordt gedefinieerd. In visies wordt het zoeken naar nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht. Diverse ontwerpers, waaronder Naoto Fukasawa, Claudio Silvestrin en Scheltens & Abbenes zijn hierbij betrokken.

De tentoonstelling is te zien van 23 februari tot en met 2 juni 2013 in de Kunsthal in Rotterdam. Adres: Westzeedijk 341 3015 AA Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.