Lisser museum ingegraven in heuvel

Lisser museum ingegraven in heuvel

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-12-2013

De Noordwijkse architect Arie Korbee van KVDK-architecten heeft een ontwerp gemaakt voor het Lisser Art Museum (LAM) op landgoed Keukenhof. Het gebouw wordt deels in een heuvel ingegraven en krijgt vier etages met een oppervlak van 2.400 vierkante meter.

Achitect Arie Korbee heeft een gebouw ontworpen dat complementair en dus niet concurrerend is aan het zeventig meter verderop staande kasteel Keukenhof. Een compact, slank museum dat oprijst tussen de bomen.

Een bijzonderheid aan het gebouw is dat er over de gehele lengte een openbaar voetpad onderdoor komt te lopen. Dit pad ligt in het verlengde van de tunnel onder de Stationsweg die de bloementuin en het landgoed verbindt. Aan beide zijden van het pad onder het museum komen glazen wanden als een soort etalage.

Het Lisser Art Museum is een initiatief van supermarktondernemer Jan van den Broek. Het privé museum gaat de collectie van Jan van den Broek Fundation huisvesten. In het museum komt vooral hedendaagse kunst over voedsel en consumptie. Het museum zal tevens een podium zijn voor jonge kunstenaars. Over drie jaar moet het museum klaar zijn. De toegang van het museum is gratis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.