Lloyd Yard sluit aan bij de historie van de Rotterdamse Lloydpier

Nieuws

Lloyd Yard sluit aan bij de historie van de Rotterdamse Lloydpier

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-11-2021

Lloyd Yard, op de Lloydpier in Rotterdam, bestaat uit zes unieke gebouwen met ieder een eigen karakter en sluit aan bij de historie van de Lloydpier en het kadebeeld van vroeger. Het ontwerp van de zes gebouwen is van Paul de Ruiter Architects en WE architecten. De landschappelijke aspecten zijn ontworpen door ZUS [Zones Urbaines Sensibles]. Begin november is begonnen met de bouw.

Het gebouw telt 83 koopwoningen met woningtypes uiteenlopend van één- en tweelaagse appartementen, tot vierlaagse townhouses en penthouses. De woningen variëren vanaf ca. 94 m² tot en met ca. 171 m², met in enkele gevallen de mogelijkheid tot een extra vide. Aan de kant van de Kratonkade worden 53 huurwoningen gerealiseerd, waarvan 30 woningen in het middensegment.

Het Maasvenster

Het bijeenbrengen van verschillende vormen en stijlen in één gebouw geeft Lloyd Yard een levendige dynamiek. Het Maasvenster, een grote gevelopening, trekt de aandacht met een schommel en weids uitzicht over de Maas. Het Maasvenster is toegankelijk voor de hele buurt en krijgt hiermee een maatschappelijke recreatieve functie.

Groene en gezonde omgeving

De wilde en robuuste binnentuin, de landschappelijke aspecten en de publieke elementen, zoals de poorten en de loopbrug, zijn ontworpen door ZUS. In het ontwerp is rekening gehouden met een groene en gezonde omgeving voor alle bewoners en gebruikers. Boven het Maasvenster komt een collectieve daktuin. Dankzij de unieke samenwerking tussen de drie architecten zijn alle gebouwen één geheel met het landschap geworden. Bouwcombinatie Kroon en de Koning en Boele & van Eesteren (beide VolkerWessels) zorgt voor de realisatie van Lloyd Yard. Naar verwachting is de oplevering in het najaar van 2023.

Circulair materiaalgebruik

Lloyd Yard is gebouwd voor de toekomst. Er is rekening gehouden met veranderende mobiliteit, er kunnen deelauto’s worden aangeboden en er komen oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook is er veel aandacht besteed aan circulair materiaalgebruik en duurzaamheid waardoor de woningen energieneutraal zullen zijn.

Zelfbouwkavels

In het ontwerp is ook ruimte gemaakt voor tien zelfbouwkavels. Zelfbouwers krijgen de kans om een eigen droomwoning te realiseren in Lloyd Yard waarin zij zelf de regie houden en beslissingen nemen over het ontwerp en de uitvoering van de woning.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.