Lofts in Tomadohuis Huig Maaskant

Lofts in Tomadohuis Huig Maaskant

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-03-2015

Certitudo Capital, projectontwikkelaar en vastgoedbelegger uit Den Bosch, heeft het Tomadohuis van architect Huig Maaskant in Dordrecht aangekocht. Het pand wordt omgebouwd tot huurlofts. Huig Maaskant was (1907-1977)  een Nederlands architect met een belangrijke bijdrage aan de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Opdrachtgever voor het pand was in die tijd Tomado, het merk dat huishoudelijke artikelen maakte.

Het opvallende object dat als kubus op twee kolommen rust staat op de gemeentelijke monumentenlijst en stamt uit 1962. Het gebouw was revolutionair voor zijn tijd: De volledige constructie rust op twee schijfvormige kolommen.

De onderste twee verdiepingen waren een volledig open ruimte. De gevels bestaan uit glasplaten van 5,80 meter hoog. Hier bevond zich een lounge-achtige entree met de door Ludwig Mies van der Rohe ontworpen Barcelona-fauteuils.  De ramen werden uitgevoerd zonder kozijnen om een strakke, gestreepte opbouw van het gebouw te bewerkstelligen. In de jaren dat Tomado op het randje van de afgrond stond is men gestopt met onderhoud aan het pand en is het verkocht.

Certitudo Capital zal het kantoorpand van ca. 4.542 m2 BVO ombouwen naar een duurzaam en modern appartementencomplex waar 56 lofts komen. Op de begane grond komt een moderne horecafaciliteit en 56 privé parkeerplaatsen. De lofts worden verhuurd.

Beeld: i-residence.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.