LSI, Multi en Den Haag sluiten overeenkomst Grotiustoren

LSI, Multi en Den Haag sluiten overeenkomst Grotiustoren

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-03-2008

Multi Vastgoed en LSI project investment hebben een contract getekend met de gemeente Den Haag voor de ontwikkeling van de Grotiustoren in Den Haag.

Het project omvat circa 30.000 m2 bvo kantoorruimte en bestaat uit een toren met 20 lagen en een paviljoen met 5 lagen. Bovendien worden in de ondergrondse parkeergarage circa 300 parkeerplaatsen gerealiseerd. Grotiustoren is sinds jaren een project van Multi Vastgoed, maar tot realisatie is het tot nu toe niet gekomen.

Stimulans
De verwachting is dat in mei de bouwvergunning zal worden aangevraagd en in het 4e kwartaal 2008 met de bouw zal worden begonnen. Voor de verhuur wordt op dit moment gesproken met diverse kandidaten.

‘De bouw van de Grotiustoren is een positieve stimulans voor de Haagse kantorenmarkt. Ik ben dan ook blij dat we alle drie onze handtekening onder de contracten hebben gezet’, aldus Marnix Norder, wethouder Bouwen en Wonen.

Grotiusplaats
Grotiustoren is onderdeel van het masterplan ‘Grotiusplaats’, dat een onderdeel van het Den Haag Nieuw Centrum. Het gebouw vormt de laatste schakel in het door Busquets vervaardigde masterplan voor dit gebied. T + T Design, het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed is verantwoordelijk voor het concept. De Architekten Cie. uit Amsterdam tekende voor het ontwerp.

Bron: PropertyNL

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.