Lucy Galaxy de lucht in

Lucy Galaxy de lucht in

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-07-2014

Maandag 28 juli wordt de 2e hotelkamer van het project Lucy in the Sky, de Lucy Galaxy  boven op het atelierpand van de SpaceCowboys in Deventer geplaatst. De Lucy Galaxy is ontworpen door SpaceCowboys en Studio Groen+ Schild.

Kunst en architectuur

Lucy in the Sky is een project van Albert Dedden, Paul Keizer, Timo Bralts en Guido de Vries  waarbij kunst en architectuur samen komen. Drie verschillende teams bestaande uit een architect en een kunstenaar hebben de afgelopen jaren samen gewerkt met het ontwerpen van een kleine kamer die bovenop bestaande gebouwen en objecten in het Havenkwartier in Deventer geplaatst worden. De eerste B&B de Lucy Cube, ontworpen dor Rob Sweere en Muldersvandenberk architecten  staat al een tijdje boven op de vultrechter aan de havenkade.

Compact overnachten

De sky-loftresidencies die zich als B&B onderscheiden zijn niet groot , eerder compact maar aantrekkelijk en uitnodigend om in te overnachten. Je bent even weg van de werkelijkheid zonder dat  je het contact met de omgeving verliest. In de Lucy slaap je in een bed met een sprei die speciaal ontworpen is door Annemiek Pruijt.

Voorbijgangers hebben door de openslaande deuren van de werkplaats van het kunstenaarsduo de SpacCowboys al kunnen zien hoe de vorm van de Lucy Galaxy er uit komt te zien. Met een grote kraan wordt hij maandag op het dak geplaatst. In totaal komen er 3 Lucy’s. De derde, Lucy Power wordt op een vrije kavel in Deventer geplaatst.

Op Facebook.com/cooplucy  is de plaatsing te volgen.

Bekijk hier de video van de plaatsing van de Lucy Cube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.