M2R maakt interieur LantarenVenster

M2R maakt interieur LantarenVenster

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-11-2010

M2R uit Rotterdam ontwierp het interieur van film- en muziektheater LantarenVenster, ondergebracht in de voet van New Orleans, met 158 meter de hoogste toren van Nederland. Het ontwerp van woongebouw en filmtheater is van de befaamde Portugese architect Alvaro Siza. De officiële opening is 6 november.

Martijn Sorée van M2R ziet de foyer van LantarenVenster als een warme, dynamische plaats met ruimte voor experiment en verandering. “De heldere, gelaagde ontwerpstructuur van het exterieur halen we hier naar binnen. Het wordt gematerialiseerd in eikenhout op vloer en wanden. Waar het draait om sfeer en persoonlijke ontmoetingen, kiezen we voor verschillende kleuren en soorten stoffen die we een speciale manier lieten capitonneren. Door een dynamisch lichtplan en het gebruik van losse, mobiele elementen kan de ruimte worden aangepast aan het gebruik en functie van het moment.”

Herkenbaar punt
Jazztrompettist Eric Vloeimans vindt het een goede ontwikkeling dat LantarenVenster nu in New Orleans zit. “Het is belangrijk dat er op Zuid een vast, herkenbaar punt komt dat stabiliteit in het Rotterdamse cultuuraanbod geeft”, zegt Vloeimans. “Ik hoop dan ook dat het nieuwe LantarenVenster daar ’the place to be’ wordt”.
Wel maant Vloeimans tot voorzichtigheid. “In Rotterdam weet je nooit precies hoe nieuwe ontwikkelingen uitpakken. Het kan goed gaan, maar het kan ook heel slecht gaan. Sommige voorstellingen en optredens in Rotterdam zijn pas op het laatste moment uitverkocht. Je moet natuurlijk van het positieve uitgaan en daar zijn nu ook alle kansen voor”.

Het nieuwe gebouw telt vijf filmzalen van verschillende grootte met in totaal ruim 600 zitplaatsen. Daarnaast is er één multifuntionele zaal. Deze heeft een grote speelvloer, circa 300 zitplaatsen of 400 staanplaatsen en diverse mogelijkheden voor gebruik: concerten, filmvoorstellingen, congressen en radio- en televisieprogramma’s.
Bekijk hier de video over de hoogste toren New Orleans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.