Dag van de Architectuur 2014

Dag van de Architectuur 2014

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-11-2013

Maak je eigen stad is het thema van De Dag van De Architectuur 2014. Van het groene dak, tot het collectief particulier opdrachtgeverschap, van de tijdelijke woonvorm, tot de pop-up winkel. Bewoners en gebruikers zitten zelf weer aan de knoppen van hun gebouwde omgeving.  Het aanblik van de stad verandert en daarmee de architectuur. De stad van de toekomst is niet van steen. Zaterdag 21 juni 2014 vindt de Dag van De Architectuur in het gehele land plaats.

Eigen initiatief centraal

Wat voorheen ondenkbaar was, is nu weer mogelijk: iedereen kan spelen met de stad en zijn invloed uitoefenen. Er ontpopt zich een golf aan nieuwe creativiteit en initiatieven. Deze ontwikkeling wordt aangewakkerd door een nieuwe generatie welhaast ‘spelende architecten’, met als missie: power to the people.

Grenzen vervagen. Kantoorgebouwen veranderen in ontmoetingsplekken door ‘het nieuwe werken’. Cafés, stations en scholen zijn handige werkplekken voor zelfstandige ondernemers dankzij toegang tot wifi. Traditionele winkels moeten concurreren met internetwinkels en bieden hun bezoekers entertainment, ontspanning, inspanning. Architectuur geeft vorm aan deze nieuwe invloeden en past dit toe.

De BNA is initiator van de Dag van de Architectuur. De organisatie van activiteiten is in handen van lokale architectuurcentra, culturele instellingen en architectenbureaus.

Zie Dag van de architectuur 2013

Bron: BNA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.