Maarten Baas en Bas van Abel ambassadeurs DDW 2016

Nieuws

Maarten Baas en Bas van Abel ambassadeurs DDW 2016

Door: Petra Starink | 22-02-2016

De 15de editie van de Dutch Design Week 2016 vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober. Ontwerpers Maarten Baas en Bas van Abel zijn de nieuwe ambassadeurs. Zij vervullen tijdens en in aanloop naar deze week de representatieve als inhoudelijke taken.

Maarten Baas

Autonoom ontwerper Maarten Baas (1978) begeeft zich op het snijvlak van kunst en design. Zijn werk staat bekend als onconventioneel, humoristisch en artistiek. Zijn ideeën en ontwerpen weet hij telkens op eigenzinnige wijze te vertalen naar producten en projecten. Zijn werk is te zien in verschillende musea en gewild bij verzamelaars over de hele wereld.

Maarten Baas: ‘DDW toont design zoals ik het graag zie: als een verbindende factor tussen verschillende disciplines en stromingen. Dat is meteen ook mijn handvat voor de komende jubileumeditie: ik wil bezoekers en collega’s over grenzen heen laten kijken. Ik verwacht een bijzondere 15e editie, met veel ruimte voor verrassende samenwerkingen, cross-overs die leiden tot nieuwe inzichten en resultaten die gevestigde ideeën zullen opschudden en verruimen.’

Bas van Abel

Ontwerper Bas van Abel (1977) is oprichter en Chief Executive Officer bij Fairphone sinds 2013. Hij was Creative Director bij Waag Society, een van de initiators van Fablab Amsterdam, en is medeauteur van het boek Open Design Now. Met de Fairphone werkt Van Abel toe naar een nieuwe industriële standaard voor eerlijke en duurzame producten. Dit jaar ontving hij een Momentum for Change Award van Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Bas van Abel: ‘Ik vind het een hele eer om betrokken te zijn bij een van ’s werelds meest innovatieve designfestivals. DDW richt zich niet zomaar op eindproducten, maar geeft juist veel ruimte aan het experiment. Het evenement verheft design niet tot een afstandelijke hoogte, maar benadrukt de rol van design binnen maatschappelijke vraagstukken. Ik verwacht een breed georiënteerd evenement met veel nadruk op maatschappelijke onderwerpen en een kritische kijk op technologische thema’s.’

Ambassadeurs DDW

Sinds 2009 stelt DDW twee partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van Dutch design in het algemeen en de week in het bijzonder. De ambassadeurs zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen en beginnende collega’s op weg te helpen, vormen een klankbord voor deelnemers, media en bezoekers, en ontwikkelen samen met de organisatie verschillende activiteiten die tijdens de week zullen plaatsvinden.

Foto: DDW- Mike Roelofs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.